Hoe je de Lucyjurk kan omtoveren tot hemdje..

Fientje is echt verzot op beestjes. Wanneer ik dit stofje lag liggen in de Veritas, kon ik het dan ook niet laten liggen. Voor een hemdje (maat 92) kwam ik juist toe met zo een lapje van 0,75x1m.


In mijn vorige blogpost kon je zien dat ik een bobbieshortje maakte voor Fien waarop ze dit Hemdje al droeg.Als basis voor deze blouse gebruikte ik m'n Lucyjurk (het gratis patroon kan je hier vinden). Ik hertekende het patroon wel wat. Uiteindelijk heb je voor een hemdje enkel het bovenpand van de jurk nodig (de rok dus niet).


Eerst hertekende ik het patroon zodanig dat de knoopjes achteraan kwamen te zitten (dat kan je hier trouwens ook zien).
Dit kan je gemakkelijk doen door aan het voorpand centraal (aan het knopenbeleg) 4 cm weg te nemen en deze aan het achterpand bij te tekenen.

Omdat het bijna herfst is, wou ik graag lange mouwen. Ik verlengde het patroon van de mouwen dus ook. Hoe ik dit deed, staat hier uitgelegd. Onderaan de mouwen voorzag ik een split en een manchetboord. Eerste keer dat ik dit deed :-). Na enkele proeflapkes ging het redelijk...
Ik beloof dat ik het patroon van de lange mouw binnenkort oline zet! 


Omdat ik een hemdje in twee delen wou, hertekende ik het bovenpand van de jurk.
Dit deed ik door het patroon in de breedte middendoor te knippen. Zo splits je het bovenstuk op in een bovendeel en een onderdeel. In het onderste deel wou ik graag plooitjes. Hiervoor verbreedde ik het door er centraal enkele cm's bij te tekenen. Dit deed ik zowel aan het voorpand als aan het achterpand.

Wanneer ik de verschillende patroondelen had, wou ik er graag froezels tussen steken. De froezels lopen niet volledig tot onderaan het blousje door. Ze stoppen ongeveer halfweg. 
Om de froezels er tussen te steken gebruikte ik de handleiding die  hier volledig uitgeschreven staat.


Stof : Veritas
Patroon: Aangepaste Lucyjurk


Bedankt voor je bezoekje! Als je vragen hebt over deze hack, stel ze gerust!!

Ps: Je kan me ook volgen via instagramfacebook 
en/of bloglovin

Labels: , , , ,