De herfst is begonnen...De herfst is begonnen en dat vraagt om nieuwe outfitjes. Eén van de eerste die in de kast verscheen, stel ik jullie vandaag voor. Het rimpelrokje maakte ik in de zalige katoen van seeyouatsix. Ik ben echt helemaal verliefd op deze zachte grill. Ik maakte een exemplaartje met ingewerkte elastiek. Een duidelijke tutorial kan je hier terug vinden.
Voor dit rokje koos ik ervoor om een extra plooiboordje in stof te voorzien boven de elastiek. Dit deed ik door de elastiek in een tunnel te steken. Hiervoor stikte ik twee naden. De eerste naad naaide ik bovenaan, 1,5 cm onder de bovenrand van de stof en de tweede naad 3,5 cm lager. De onderste naad liet ik een aantal cm's open om de elastiek in te kunnen rijgen. Nadat de elastiek werd ingebracht, naaide ik de onderste naad volledig dicht.
Hierdoor heb je als het ware een beetje extra stof boven het rokje. Wanneer de elastiek gaat rimpelen zie je dan dat boordje mee rimpelen. Ik vind dat persoonlijk een heel leuk detail.

Omdat het toch al frisjes kan zijn in de herfst, heb ik dit rokje gevoerd. Ik knipte de voering in een wit katoentje en deed dit 3 cm korter dan de buitenstof. Het voordeel van met voering te werken is dat alle naden mooi weggewerkt zijn.


Het bovenstukje van deze outfit is een truitje gemaakt in het zachtste tricot dat ik ooit heb vastgehad. Flinterdun, maar tegelijk super warm en zacht. Je hebt echt zo een fluweel gevoel als je er over wrijft. Het is een stofje dat ik kocht bij modecoupon (Bellissima).
Ik kon het echt niet laten liggen, maar pfieuw heb er wel wat op gevloekt. Doordat het zo een fijn tricootje is, floept het gemakkelijk weg en moet je opletten dat je niet te veel moet losmaken. De stikgaatjes blijven zichtbaar.Als patroon baseerde ik me op, rarara..., de Lucyjurk. Wanneer je een goedpassend patroon hebt, kan je eigenlijk alle kanten uit. Ik maakte al eerder een blouse op basis van dit jurkje. Ik gebruikte ongeveer dezelfde werkwijze voor deze shirt.

Je hebt enkel het bovendeel van het patroon nodig. Omdat het een truitje in tricot is, hoef je geen knoopjes te voorzien. Ik past het voorpand hieraan aan door het knopenbeleg weg te laten (-4cm). Omdat ik er ruffles tussen gestoken heb, paste ik het patroontje aan zoals hier beschreven staat. Hierdoor zal zowel het voorpand als het achterpand uit twee delen bestaan. De middelste patroondelen van zowel voor- als achterpand worden op de stofvouw geknipt.

De ruffles werden dubbel geknipt. Ik naaide ze op elkaar, keerde ze om en krijg op die manier dit effect. Vooraan lopen de ruffles ook langer door dan achteraan. 


Wanneer ik zaterdag opstond en het mistig weer zag dacht ik oo ideaal voor foto's van deze outfit. Ik trok de meisjes hun kleren aan en ging in de wei achter ons huis deze foto's nemen. Mist is zo een dankbaar natuurelement voor foto's!!

Als je nog vragen hebt over hoe ik dit truitje maakte, stuur ze gerust door!! 

Alvast heel erg bedankt voor je bezoekje! 


Groetjes Iris


patroon rokje: rimpelrok met elastiek
Stof rokje:  seeyouatsix

patroon truitje: aangepaste Lucyjurk
stof truitje: modecoupon