Bobbieshort - Oproep naar testers!!

by - augustus 19, 2017

Herinneren jullie het zomerse bloomershortje nog dat ik enkele weken geleden maakte? Hier kan je de foto's vinden. 


Omdat het maken van dit shortje eigenlijk heel eenvoudig is, dacht ik waarom het patroontje niet met jullie delen :-). Ik ben er al eventjes mee bezig om het patroon te graderen en ik zou het jullie willen aanbieden in de maten: 80-122.
Omdat ik in mijn huishouden niet alle maten ter beschikking heb, mijn vraag... Wie oh wie wil mij helpen testen?

Het shortje dat ik als "Bobbieshort" doop, is een heel eenvoudige short die eigenlijk in alle seizoenen kan worden gedragen.  Zeker met de huidige kniekousentrend is een short als deze heel erg leuk.


Voor de patroontest ben ik op zoek naar naaisters (ervaren en minder ervaren) die deze short in een periode van 2 weken in elkaar kunnen steken. Het is een heel eenvoudig model, het lukt mij binnen 1-2 uur.

Wat verwacht ik van m'n testers:
- Volg me via instagrambloglovin en/of  facebook om zo up-to-date te blijven en de blog te volgen.
- Stuur een mailtje naar oekeboeleke@gmail.com met vermelding van:
      . Naam
      . Maat die je zou testen 
      . Je ervaring als naaister
      . Blog (indien je eentje hebt)
 - Jullie krijgen tot 26 augustus 2017 de tijd om jullie te registreren voor de testfase. In dat weekend zal je een mailtje terug ontvangen met meer info.
- Binnen de twee weken had ik graag van jullie een mailtje terug met feedback en enkele foto's van het resultaat. Er zal een facebookgroep worden opgesteld waarin je ook eventueel vragen kan stellen.


Er zijn drie versies van deze short. De versies verschillen door kleine variaties op de broekspijpen. Froezels aan de zakjes zijn een extra optie ;-). 

In de eerste versie wordt de broekspijp gesloten door een tunnel met elastiek. Voor de Bobbieshort voor Oona gebruikte ik deze versie.In de tweede versie is er een beenband voorzien en kleine rimpeltjes in het broekje zelf.


In de derde versie wordt in de broekspijp een centrale plooi voorzien.De short werd oorspronkelijk ontworpen voor een katoenen stof, maar ook rekbare stoffen kunnen gebruikt worden (al is dan een rekker niet steeds nodig).

Voor komend seizoen maakte ik alvast een versie 2 van de Bobbieshort. Als stofje koos ik voor een grijze double gaze. Lekker los ;-).
Nu vingers kruisen dat er enkele vrijwilligers zijn om de short uit te testen, dan kan ik het patroon binnenkort gratis met jullie delen ;-)

Dankjewel voor je bezoekje!! 

 Iris 
You May Also Like

13 reacties

 1. Dat ziet er een superzalig shortje uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leukeer broekje! Hier helaas geen meiden :(... wel 2 jongens met maat 86 en 104. Maar lijkt me niet echt voor hen geschikt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O misschien in juiste stofje en zonder de froezels denk ik dat wel zou kunnen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh leuk, dat zou ik zeker wel willen testen! Ik heb gemaild :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supermooi! Ook ik stuurde een mailtje met mijn kandidatuur... ��

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kei leuk. En knap dat je dat zelf kan tekenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb je een email gezonden, wil graag dit shortje testen, als mama van 7 kinderen waaronder 5 meisjes en 2 jongens, heb ik nog eentje die er in kan. en dan is het eens leuk dat ze eens geen afdankertje van der zussen moet dragen. En met fierheid een handmade van mama aan kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo'n schattig patroontje! Jammer genoeg geen modellen in die maten (enkel eentje die met haar hoofd niet online mag). Succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super tof die verschillende versies <3! Met kniekousen inderdaad de max voor de herfst/winter! Ik stuur je een mailtje!

  BeantwoordenVerwijderen